X
Moderne høreapparater har mange fordele og automatiske funktioner! Hvorfor kan moderne høreapparater ikke løse problemet med egen stemme?
2017-10-12

Hvorfor er problemet med egen stemme så svært at løse?

Moderne høreapparater har mange fordele og automatiske funktioner! Hvorfor kan de ikke løse problemet med egen stemme?

Selv med en åben tilpasning er brugere ofte utilfredse med lyden af egen stemme. I de fleste tilfælde skyldes det den forstærkede lyd i høreapparaterne. Høreapparaterne kan ikke skelne imellem lyden af brugerens egen stemme og alle andre lyde. Derfor vil høreapparatet forstærke brugerens egen stemme lige så meget som al andet i lydbilledet, og egen stemme opfattes som værende meget kraftig eller generende. Ved tilpasningen kan forstærkningen reduceres så brugerens egen stemme lyder bedre men en reduktion af gain betyder en reduktion af alle lyde, inklusive dem som brugeren har behov for at høre.

Leverandører af høreapparater har søgt at løse problemet med egen stemme. Moderne høreapparater kan identificere tale på basis af temporale og spektrale karakteristika og behandle tale forskelligt fra andre lyde, men apparaterne kan ikke skelne brugerens egens stemme fra øvrig tale. Dette gør nuværende systemer ude af stand til at løse problemet med egen stemme uden et kompromis.

Hvad nu, hvis der var en måde for høreapparaterne at genkende brugerens egen stemme på?

Læs mere om de seneste innovationer fra Signia på EUHA 2017.