X
Opnå den bedste tilpasning med den ønskede akustiske kobling.
2018-02-07

OVP fordele ved alle typer tilpasninger

Opnå den bedste tilpasning med den ønskede akustiske kobling.

Ved en tilpasning er der mange faktorer, der skal tages i betragtning når den akustiske kobling skal vælges. Skal det være en åben eller lukket prop, hvor stor skal venten være (hvis der overhovedet skal være nogen) og kan en standard tip eller dome anvendes eller er det bedre med en individuel øreprop, RIC prop eller tyndslange-prop? De forskellige muligheder påvirker resultatet af tilpasningen, lydkvaliteten og hørbarheden af lyde generelt og særdeleshed tale. Og når apparatet kommer på øret, kan det lyde fantastisk, lige indtil brugeren hører sin egen stemme. Og når du forsøger at forbedre lydkvaliteten for egen stemme, kan du samtidig sænke hørbarheden og forstærkningen, så taleforståelsen reduceres.

En af grundene til problemer med egen stemme er okklusionseffekten – en forøgelse af loudnessopfattelsen (specielt for baslyde) af egen stemme, når øregangen blokeres af en øreprop For at minimere okklusionen anvendes ofte en åben tilpasning. Men en åben tilpasning sænker ikke bare indtrykket af styrken af baslyde, den tillader også andre (generende) lyde at nå trommehinden igennem venten eller den åbne øreprop.  Det kan være et problem i støjende omgivelser, fordi de omgivende generende lyde kan maskere vigtig taleinformatioon.

En ideel løsning ville være, at kunne vælge den akustiske kobling udelukkende baseret på, hvad brugeren kommer til at høre bedst med – uden at skulle bekymre sig om at påvirke brugerens opfattelse af egen stemme. Et nyt studie viser, at OVP™ kan forbedre opfattelsen af egen stemme positivt for alle akustiske koblinger (lukket, vent/ikke-vent og åbne propper). Du kan nu bruge præcis den akustiske kobling, du ønsker at bruge, UDEN at gå på kompromis med brugerens opfattelsen af egen stemme.

Signia Nx med OVP™ gør det muligt, at bruge den akustiske kobling, der passer præcist til den enkelte bruger.

Læs mere; klik her.

* 2017 “OVP Study” foretaget på University of Northern Colorado for at undersøge virkningen af OVP (Own Voice Processing) på spontan accept efter grovindstilling af høreapparatet. Flere detaljer her: www.signia-pro.com/ovp-study.