X
2017-09-27

Hvad er problemet med egen stemme?

Klager dine patienter over lyden af egen stemme?

Som professionelle tilpassere vil vi give vores klienter en lydoplevelse, der lyder så naturlig som overhovedet muligt. Moderne høreapparater har mange egenskaber, der søger at give en god, naturlig lydkvalitet, men de fleste høreapparatbrugere opfatter en forandring i lyden af deres egen stemme, når de går med deres høreapparater. Specielt førstegangsbrugere synes, at lyden af deres egen stemme kan være ubehagelig. Og mange klienter har accepteret, at lydkvaliteten af egen stemme ikke kan blive anderledes.

Det er ikke simpelt at løse de problemer, der forårsager udfordringerne med egen stemme. Hvis forkerte løsninger vælges i algoritmer i forstærkeren, kan det påvirke taleforståelsen for andre personers tale eller effektiviteten af støjdæmpningen. Der er to grundlæggende grunde til problemet med egen stemme. Den ene kender vi som okklusion – en forøgelse af loudness-opfattelsen af egen stemme, når øret blokeres med en øreprop. Den anden grund skyldes høreapparatets output/forstærkning, som skabe en unaturlig opfattelse af egen stemme.

Har du tænkt over, hvilke grunde, der kan være til problemet med egen stemme? Og hvordan vi kan løse det i tilpasningen? Vi kommer med flere muligheder i de kommende blog-nyheder hos Signia